Over ons

IETS MEER OVER ONS

ShareCompany is een dynamische organisatie van ambitieuze ondernemingen. Partnerschap, prikkelend, verbeteringsgericht, transparantie en de wil om samen te leren en kennis te delen zijn onze kernwaarden om te groeien en kwaliteit te kunnen bieden. Deze kernwaarden zijn kenmerkend voor al onze medewerkers en een belangrijk onderdeel van onze strategie en missie.

Werken bij ShareCompany staat voor samenwerken. Wij geloven in samen, we geloven in delen. Samen bereiken we meer. In kleine teams werken we in een informele sfeer aan zowel verbeteringen van bestaande oplossingen als nieuwe projecten voor verschillende klanten. Deze variatie in projecten en klanten maakt het werken bij ShareCompany dynamisch en uitdagend.

We vinden de betrokkenheid en tevredenheid van onze medewerkers erg belangrijk. Daarom organiseren we elke eerste donderdag van de maand een maandbijeenkomst en hebben we ieder kwartaal een pizzasessie en praten we elkaar bij over de resultaten en plannen voor de toekomst. Daarnaast vinden we dat waar hard gewerkt wordt, ontspanning telt. Een borrel op vrijdag, samen lunchen, een potje poolen, zonnen op het dakterras en een BBQ op zijn tijd zijn daarom vanzelfsprekend. Helemaal bijzonder zijn onze (werk)weekenden in Italië. Werken moet ook gewoon FUN zijn!

EEN KWESTIE VAN JEZELF KUNNEN ZIJN

Het is prachtig als je merkt dat wat je zegt waar je als organisatie voor staat, ook door iedereen als zodanig wordt ervaren. Je kunt wel waarden propageren, maar uiteindelijk zijn die pas gemeengoed als je eigen mensen ze ook herkennen en dragen. Dus zeggen we nu niet hoe we willen of moeten zijn, maar geven we onderstaand de indruk van onze collega’s over ons bedrijf.

ShareCompany wordt ervaren als een open, dynamische en ambitieuze club waarin volop ruimte is voor ideeën én humor. Informeel en toegankelijk, bijna familiair, direct met korte lijnen en lage drempels om snel te schakelen. Gelijk aan elkaar, autonoom en behulpzaam naar elkaar toe. Los wanneer het kan, gedisciplineerd wanneer het moet. Het is af en toe een achtbaan waardoor we ad hoc moeten schakelen, maar we pakken onze verbeterpunten met gezamenlijk overleg en heldere afspraken ook op. Dit is wat we kennelijk zijn. Een reflectie van ons idee dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en de ruimte moet krijgen zich te ontwikkelen. Zodat we elkaars ambitie waar kunnen maken.